Blog pagina

Ontzorgen Ontzorgen voor het MKB

23-11

2018

Ontzorgen


Wat is nu "ontzorgen" zult u denken. Wij weten dat ook eigenlijk niet. Pas als u zelf aangeeft wat u bezig houdt en welke zaken u stress bezorgen kunnen wij meedenken en mogelijk ontzorgen. Dit betekent dus dat u open moet zijn over uzelf en de zaken die u stress bezorgen.

Soms zie je gewoon aan een ondernemer dat hij of zij stress heeft, of dat er iets speelt. Toch blijft dit dan onderhuids en wordt het niet met ons besproken. Wij kunnen dan ook alleen maar gissen wat er speelt, en onze samenwerking met de ondernemer zal dan niet altijd effectief zijn. Vaak zijn de problemen die spelen ook meer persoonlijk en raken ze uiteindelijk ook de onderneming, terwijl er met de onderneming als zodanig niets aan de had is.

Zo kan het zijn dat u het vervelend vindt om uw administratie uit handen te geven, omdat hier bijvoorbeeld in uw optiek gevoelige gegevens in zitten. De feitelijke problematiek zit dan niet in de administratie zelf, maar in uw opvatting / ervaring / gevoel over gebeurtenissen die dat stukje informatie in de administratie hebben opgeleverd. Ook al is het dan moeilijk, praat er dan toch over, want alleen langs deze weg is een oplossing en "ontzorging" mogelijk. Als u er niet over praat, blijft het onderhuids en komt uw administratie niet goed op orde, en hierdoor mogelijk uw gehele onderneming niet.

Voel u vrij om met ons over alles te praten wat u bezig houdt. Gebruik ons gewoon als sparring partner. Er komen dan altijd zaken boven drijven waar u, wij of iemand anders iets mee kan. En zodra u op een bepaald onderdeel iets kunt worden geholpen bent u in ieder geval voor dat stukje ontzorgd !

Zin in zo'n gesprek ? Bel gewoon voor een (vrijblijvende) afspraak en probeer het gewoon !


Nieuwe kijk op administratie Ontzorgen voor het MKB

23-06

2017

Nieuwe kijk op administratie


Herkent u ook dat onrustig gevoel over uw administratie ? Wat moet ik nu bewaren, en wat niet ? Kunnen die oude polissen nu weg ? Ach ja, ik kan het altijd later nog weggooien....

Maar wat zijn nu exact de regels op dit moment ? Wat zijn de mogelijkheden ? Ik kan gegevens "in the cloud" bewaren, maar is dit dan wel veilig ? Of moet ik alles bewaren op mijn eigen hard schijf ?

Ontzorgen betekent dat u niet alleen een antwoord heeft op deze vragen, maar ook dat u weet dat er een beleid achter zit, een beleid dat zorgt dat u het gevoel heeft dat ook dit stukje van uw administratie de aandacht krijgt die het verdient. Dus dat naast het voeren van uw administratie ook is nagedacht over het bewaren, het opslaan en het terugvinden van alle documenten. En dat u zich er ook persoonlijk goed bij voelt, want de één geeft de voorkeur aan alles digitaal, en de ander bewaart alles liever in papieren vorm, of een mengvorm van de twee.

Praat hier eens met ons over, praat eens op een andere manier over uw administratie, en over wat u hieraan stoort, en ook over wat wij zouden kunnen doen voor u, om u een rustig(er) gevoel te geven. Wij denken graag met u mee !